Skip to content

Cine este Marcela Ursu?

Cât m-am întrebat și eu asta! Sunt tot ceea ce am ales să fiu din experiența copilului cu părinții săi, a soției cu soțul său, a partenerei într-un business, a colegei de muncă, a mamei cu fetele ei. Toate aceste roluri și altele pe care le-am avut la un moment dat, de-a lungul celor 45 de ani, m-au șlefuit și m-au ajutat totodată să mă cunosc, să văd ce pot și ce nu pot încă. Am fost un copil nu de 10 pe linie pentru că la muzică învățătoare mi-a dat mereu 9. Însă, toți cei din jur spuneau că sunt isteață, cuminte și că am o gândire matură.

Liceul, l-am ales singură, clasă cu predare în limba franceză. A fost cea mai bună alegere pentru mine. Eram bună la mate, dar nu-mi plac nici acum cifrele, așa că filologia m-a prins ca o mănușă. Pentru că am fost un copil ascultător, am rămas să fac facultatea de Litere acasă, în Galați. O decizie la care a cântărit mult și relația pe care o aveam cu cel care avea să-mi devină soț. Am predat limba franceză mai puțin de 3 ani. M-am oprit în anul 2000, ca să aduc pe lume primul nostru copil, Eleni. Recunosc, nu am prea stat cu ea, pentru că îi eram alături soțului meu în business-ul pe care îl începusem imediat după venirea pe lume a fetiței noastre. M-am reîntors să predau în 2002, ca să-mi dau examenul de definitivat și defintiv am renuntat la învățământ după ce mi-am împlinit obiectivul.

Mi-a plăcut enorm să lucrez cu copiii, în schimb soțul meu avea nevoie de mine și, chit că nu eram atrasă de zona de business, am venit cu normă întreagă alături de el.

Din 2004 am devenit, teoretic si practic, propriul angajat. Un angajat atipic pentru că eram peste tot și nicăieri. Vecinii mă compătimeau că numai eu aveam grijă de fete, le duceam și le aduceam toată ziua de le școală, antrenamente, pregătiri, la firmă „numai Doru muncea, eu numai veneam și plecam”. Unde eram, ce făceam, cine eram eu? La un moment al vieții m-am întrebat și eu asta. 

La 39 de ani am mers la primul meu curs de dezvoltare personală, Speaker Elite, unul dintre programele lui Andy Szekely. A fost prima dată când o făceam cu un scop clar în minte: îmi plăcea să vorbesc și voiam să înlocuiesc “mult” cu “bine”. Acesta este momentul zero al devenirii mele, aș putea spune. Aveam întrebări bune, căutam răspunsuri.

Focus Elite, Persuasion, Next Level, am parcurs toate programele marca Andy Szekely, susținute în Galați.

Între timp, am parcurs modulul de 2 ani al profesorului Ion Duvac, Psychological profiler,m-am înscris în programe și platforme de învățare on-line (All about parenting, Mind Valley.) și am obținut certificarea pentru Life Coach. Pentru mine nu există anii pandemiei, ci anii unei transformări fabuloase. A trebuit să vină vremea în care frica a pus stăpânire peste tot globul pământesc pentru ca eu să mă vindec de frică. Atât de frumos lucrează Universul! Tot ce avem de făcut este doar să deschidem ochii, inima și mintea ca să vedem.

Și cum o întrebare duce la o altă întrebare, în septembrie 2021, pe când eram în febra mutării cu toată familia, din Galați în București , m-am mai înscris la un curs. Relația cu tatăl meu era într-un punct în care nu știam dacă mai pot face ceva pentru ea, pentru noi, nu găseam nici un răspuns. Singurul pe care îl primeam era: cum simți tu… Așa că a venit Putere pe tocuri, cursul Monicăi Ion. Și mi-am (re)luat puterea, și m-am eliberat și am prins curajul de a fi, pur și simplu, eu! 9 săptămâni intense de lucru pe relația cu mama și pe relația cu tata, în care i-am tradus minții tot ce simțea inima.
Consider că dăruim din cee ace suntem în primul rând. Și ce pot dărui mai de preț celor dragi, familei, lumii altceva decât propria pace, iubire, bucurie?!

Acum sunt în programul Mentor Coach, nivelul 3 al Academiei  Psydeveloment. Așa cum spune Master Ruxandra, nu plutesc pe norișori, dar pot acum să mă accept cu totul. Unul dintre citatele preferate este cel al lui Ghandi: ”atunci când mi-am dat seam că totul depinde de mine m-am liniștit”. De fapt, îmi continui calea evoluției și cunoașterii interioare.

Vrei să îmi adresezi o întrebare?

Completează formularul de pe pagina de contact.